U LAZAREVCU ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA 6 ŠKOLA: Doprinos boljem i lepšem odrastanju dece
Škola u Lazarevcu, Foto: Beoinfo

BEOGRAD

U LAZAREVCU ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA 6 ŠKOLA: Doprinos boljem i lepšem odrastanju dece

Svi projekti u opštini su izgrađeni uz podršku Grada Beograda, podećaju iz Opštine Lazarevac

Objavljeno:

Na ukupno šest osnovnih i srednjih škola u opštini Lazarevac završena je rekonstrukcija čime se doprinosi boljem i lepšem odrastanju dece, donose bolje uslovi za razvoj i učenje uz podršku opštine i Grada Beograda, kaže Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac.

Potpuno su rekonstruisane zgrade gimnazije, OŠ "Vojislav Voka Savić", OŠ "Knez Lazar", Muzička škola "Marko Tajčević", OŠ "Mihailo Mladenović Selja" i "Slobodan Penezić Krcun.

Lazarevac
foto: Beoinfo

- To su ozbiljne rekonstrukcije gde je rađena stolarija, izolacija, fasada, mokri čvorovi... Na objektu gimnazije preko 40 godina nije urađeno ništa, na osmoletki u Dudovici, koja je stara 58 godina, do sada nije bilo značajnijih rekonstrukcija. U dvorištu ove škole je i uz podršku gradske opštine Lazarevac i Grada Beograda postvaljena je multifunkcionalna podloga namenjena rekreaciji i sportskim aktivnostima. Deca i nastavnici su zadovoljni u šta smo i sami mogli da se uverimo pre par dana kada smo ih posetili - naglašava Stević i dodaje:

- Balon sala u OŠ "Vojislav Voka Savić" je završena, a otvorili smo i balon salu u školi "Sveti Sava" u Velikim crljanima. Obe škole nisu imale prostora za održavanje fizičke nastave, a sada su dobile potpuno nov i moderan prostor koji će deca koristiti i za dodatne treninge posle nastave.

Svi projekti u opštini su izgrađeni uz podršku Grada Beograda, podećaju iz Opštine Lazarevac.

Lazarevac
foto: Beoinfo

- Pomak je vidljiv u celoj opštini i nakon mnogo godina ulaže se u obrazovanje, radi na kvalitetu nastave i celog obrazovnog sistema - zaključio je Stević.

Podsetimo, poslednji veliki projekat, koji je obeležio početak nove školske godine u Lazarevcu je bila izgradnja Balon hale u osnovnoj školi "Vojislav Voka Savić", a onda i njena kompletna rekonstrukcija koja je obuhvatila radove na celokupnoj zameni krova, stolarije, fasade, kao i izgradnji jednog terena za male sportove na otvorenom.

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda posetio je na jesen opštinu Lazarevac i obišao radove na rekonstrukciji ove škole gde je rekao da neke projekte ova opština sprovodi od sredstava Grada Beograda, a nešto finansira i iz sopstvenog budžeta, kao i da je dobra saradnja među njima neophodna.

Lazarevac
foto: Beoinfo

On je naglasio da Lazarevac smatra podjednako važnim delom grada, kao i centralne beogradske opštine i da je prirodno da je stanovnicima ovog prigradskog naselja njihova opština najvažnija.

Stević je tada podvukao i značaj učešća Grada i Aleksandra Šapića u izgradnji putne infrastrukture, gradske pijace, završetku garaže i trga ispred zgrade Opštine i mnogim drugim projektima. Istakao je da će nastaviti da rade, kao i do sada zajedno sa Gradom Beogradom, na stvaranju boljih uslova za život sugrađana, jer je prioritet u poslednjih deset godina bila izgradnja infrastrukturalnih objekata.

Bonus video:

04:44

Aleksandar Šapić: Šta ako se i 28. aprila ne svidi nekome izborni rezultat?

(Espreso / Kurir / Aleksandra Kocić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.